Indre Haugaland Ryttersportklubb

Høievegen 372, 5563 Førresfjorden

Indre Haugaland Ryttersportklubb

Høievegen 372, 5563 Førresfjorden

Terapiridning

Terapiridning er en metode innen fysioterapi hvor hestens bevegelser er grunnlaget for behandlingen.

Terapiridning er ridning for fysisk og psykisk funksjonshemmede med rekvisisjon fra lege, manuellterapeut eller kiropraktor. 

Under ridningen overføres hestens rytmiske bevegelser til rytteren. Bevegelsene er spesielt gunstige for opptrening av balanse, styrke av muskulatur, symmetrisk muskelarbeid og koordinasjon. Ridestillingen og hestens bevegelser kan løse opp spenninger og spasmer i muskulatur. Som holdningskorrigerende tiltak er ridefysioterapi suverent.

 

Instruktør Signe Endresen

Signe er fysioterapeut med tilleggskompetanse innen nevrologi, rehabilitering og ridefysioterapi/terapiridning. Har også lang erfaring med hest, er tidligere aktiv konkurranserytter og har jobbet flere år i utlandet med trening.

 

 

Handicapridning

Handicapridning er ridetilbud for funksjonshemmede i alle aldre. Dette drives av en ridelærer som har kunnskap om forskjellige fysiske og psykiske funksjonshemninge,r og som vet hvordan ridningen kan tilrettelegges. I handicapridning er det rytterne selv som betaler for timene, og de har samme forhold til rideskolen som ordinære ryttere.

 

Vi har handicap-rampe for enklere av- og påstigning.